2021. január 16., szombatMa Gusztáv napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.16. Gusztáv Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Komáromi Zoltán: „emberkísérlet az orosz vakcina magyarországi tesztelése”

Hirdetés

Komáromi Zoltán: „emberkísérlet az orosz vakcina magyarországi tesztelése”

„Szijjártó helyében csöndben maradnék és nem veszélyeztetném több ezer embernek az életét” – reagált a Külgazdasági és külügyminisztérium keddi nyilatkozatára Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A szaktárca korábbi közleményében azzal védte a Szputnyik V vakcinát, hogy a magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva, hiszen „minden oltóanyagunk onnan származott”. Hasonlóan fogalmazott Szijjártó Péter külügyminiszter, aki elmondta: Magyarország különböző fertőző betegségek elleni, nemzetközi viszonylatban is kimagasló átoltottsága legnagyobb részben orosz oltóanyagoknak köszönhető.

Komáromi szerint azonban ez egyszerűen nem igaz.

Hirdetés

„Nem voltak orosz vakcinák, szovjet vakcinák voltak, egész más volt az engedélyeztetési eljárás. És én a külügyminiszter helyében nagyon csöndben maradnék, nem veszélyeztetném több ezer embernek az életét. Tessék hagyni az egészségügyi hatóságokat dolgozni” – fogalmazott.

A szakpolitikus szerint „óriási blődség”, hogy az eddig beérkezett oltóanyag felét miért tette félre a kormány. Szerinte most minél több embert be kellett volna oltatni, hiszen a második oltás idejére  megérkezik az újabb, sokkal nagyobb szállítmány. 

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/12/30/komaromi_zoltan_emberkiserlet_az_orosz_vakcina_magyarorszagi_tesztelese/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Legfeljebb félmillióan kaphatnak oltást március végéig, ha csak az EU-ból jön vakcina

Legfeljebb félmillióan kaphatnak oltást március végéig, ha csak az EU-ból jön vakcina

Brüsszeli forrásból kevesebb mint félmillió ember beoltására elegendő vakcina érkezik Magyarországra március végéig az M1 …