2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kocsis Máté kizártnak tartja, hogy a Fidesz egy frakcióban üljön a román AUR-ral

Hirdetés

Kocsis Máté kizártnak tartja, hogy a Fidesz egy frakcióban üljön a román AUR-ral

„A szélsőségesen magyarellenes román AUR-t felvették az ECR frakciójába. Szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben! Kizárt!” – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerda este a Facebook-oldalán.

A politikus arra a hírre reagált, miszerint szerdán a Giorgia Meloni olasz miniszterelnök vezette Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) frakció lett az új parlament harmadik legnagyobb pártja, miután a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) is csatlakozott.

A Politico beszámolója szerint az ECR immáron 83 tagot számlál.

Hirdetés

Mint megírtuk, olasz lapértesülés szerint azonban nem az AUR csatlakozása lehet az oka a Fidesz távolmaradásának az ECR-től. A Corriere della Sera arról írt, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnök elutasította Orbán Viktor kívánságát, így a Fidesz nem csatlakozhat az európai parlamenti frakcióhoz.

Mint írják, a Fidesz felvételének több hátránya lenne, mint előnye, ezért zárva tartják előttük az ajtókat. Az <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/20/kocsis-mate-fidesz-aur-ecr-europai-parlament/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden már meg is nevezte, kinek az elnökjelöltségét támogatja, Donald Trump rögtön reagált – Minden, amit Joe Biden visszalépésével kapcsolatban tudni érdemes – kövesse az Indexen!

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/07/21/amerikai-egyesult-allamok-feher-haz-elnokvalasztas-joe-biden-donald-tump-kamala-harris-demokratak/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …