2023. január 30., hétfőMa Martina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.01.30. Martina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kóbor kutyák martak halálra egy nőt Bukarestben

Hirdetés

Kóbor kutyák martak halálra egy nőt Bukarestben

A Hotnews.ro hírportál szerint a 43 éves, nagybányai születésű, egy bukaresti kutatóintézetben mérnökként dolgozó, környezetvédelmi doktori címmel is rendelkező Ana Oros Daraban rendszeresen sportolt, a bukaresti hegymászóklub aktív tagja volt, ugyanakkor elkötelezett természetjáróként több környezetvédő projektben is szerepet vállalt.

A tavalyi, első kutyatámadás következtében súlyos fej- és végtagsérülésekkel került kórházba, barátai véradással és adománygyűjtéssel segítették a kezelését. Akkor úgy nyilatkozott, hogy máskor is találkozott a környéken az őt megtámadó kutyákkal, de amikor egyszerre két falka, 15-20 eb támadt rá, nem bírt velük, és csak egy arra járó kerékpáros segítségével menekült meg.

Az MTI beszámolója szerint a második támadáskor nem volt a közelben senki. Az esetet távolról észlelte ugyan egy szemtanú, de mire odaért, a nő már nem volt eszméleténél.

Falkákba verődött, gazdátlan ebek terrorizálják a fővárosi lakosságot 

Gabriela Firea családügyi miniszter, Bukarest korábbi szociáldemokrata főpolgármestere a 2020-ban megválasztott új városvezetést tette felelőssé a tragédiáért. Facebook-bejegyzésében azt írta: nem lehet véletlen, hogy – miután tíz évig nem történtek hasonló tragédiák – 2023-ban ismét falkákba verődött gazdátlan ebek terrorizálják Bukarest egyes elhanyagolt részeit.

Hirdetés

Firea azzal vádolta a főpolgármesteri hivatal állatvédelmi felügyeletét (ASPA), hogy már nem viszi menhelyre, hanem máshol szabadon engedi a lakossági bejelentések nyomán begyűjtött gazdátlan állatokat. 

Az ASPA egy 2015-ben közzétett jelentése szerint Bukarestben

két év alatt több mint ötvenezer gazdátlan ebet gyűjtöttek be az áruházak parkolóiból, parkokból és elhagyott telkekről, közülük legalább 26 ezret elaltattak.

A román parlament 2013 őszén fogadott el törvényt arról, hogy a hatóságok […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/21/romania-bukarest-kobor-kutya-eb-kutyatamadas-falka/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orosz ellenzéki képviselő: Magyarország a nácizmustól meg nem tisztított ország

Orosz ellenzéki képviselő: Magyarország a nácizmustól meg nem tisztított ország

Igor Jakovenko orosz ellenzéki képviselő szerint Magyarország egy nácizmustól meg nem tisztított ország, ahol Németországgal …