2022. január 21., péntekMa Ágnes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2022.01.21. Ágnes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / KKI-igazgató: Az ukrán vezetés meggondolatlansága jelentheti az igazi veszélyt

Hirdetés

KKI-igazgató: Az ukrán vezetés meggondolatlansága jelentheti az igazi veszélyt

Az Origón megjelent cikkében a KKI igazgatója azt írta: az elmúlt hetek-hónapok ukrán fenyegetései, diplomáciai üzengetései, valamint a kapkodás és az orosz invázióval való riogatás csak jobban elszigetelték Ukrajnát hagyományos támogatóitól.

Múlt héten, szerdán kezdődött Brüsszelben az Európai Unió és az úgynevezett keleti partnerségéhez tartozó országok egynapos csúcstalálkozója. Az értekezleten az uniós tagországok állam- és kormányfői, továbbá a keleti partnerek közül Azerbajdzsán, Grúzia, a Moldovai Köztársaság, Örményország és Ukrajna vezetői vettek részt. Volodimir Zelenszkij ukrán államfő az Emmanuel Macron francia elnökkel tartott találkozóján reményét fejezte ki, hogy az Európai Unió 2022-ben, a soros francia elnökség idején kiemelt figyelmet fordít majd Ukrajna biztonságára és az orosz hibridháború elleni küzdelemre Európában.

Ugrósdy Márton szerint az ukrán elvárásokkal szemben, az Európai Unió és Ukrajna közötti keleti partnerség csúcstalálkozón Volodimir Zelenszkij végül semmilyen kézzelfogható garanciát nem kapott arra, hogy az EU bármilyen módon fellép az ukrán érdekek védelmében.

Hirdetés

A KKI igazgatója azt is írta, hogy az ukránok stratégiája a kezdetektől világos:
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/20/kulgazdasagi-es-kulugyi-intezet-igazgatoja-az-ukran-vezetes-meggondolatlansaga-jelentheti-az-igazi-veszelyt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyilvánosságra hozták a dróncsapás videóját, amelyben 10 ártatlan ember halt meg

Nyilvánosságra hozták a dróncsapás videóját, amelyben 10 ártatlan ember halt meg

A Pentagon nyilvánosságra hozott egy felvételt arról a kabuli dróncsapásról, amelyben 10 civil vesztette életét. …