2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kizártak két korábbi védelmi minisztert a Kínai Kommunista Pártból

Hirdetés

Kizártak két korábbi védelmi minisztert a Kínai Kommunista Pártból

A Kínai Kommunista Párt csütörtökön kizárta Vej Fong-ho és Li Sang-fu korábbi védelmi minisztereket a pártfegyelem és egyes törvények súlyos megsértése miatt – írja az MTI.

Az állami médiában ismertetett pártjelentésből az derül ki, hogy a Li Sang-fu elleni vizsgálatok eredménye szerint a volt miniszter súlyosan megsértette a politikai és szervezeti fegyelmet, tisztségét kihasználva hatalmas pénzösszegeket fogadott el kenőpénzként, továbbá nem teljesítette a politikai felelősségét, és személyi előnyökre törekedett saját maga és mások számára.

A párt és a hadsereg vezető kádereként Li Sang-fu elárulta eredeti küldetését, (.) elárulta a párt Központi Bizottságának és Központi Katonai Bizottságának a bizalmát, (.) és nagy kárt okozott a párt ügyének és a nemzetvédelemnek

– indokolta a párt, miért fosztották meg Lit nemzeti törvényhozói tagságától is.

Hirdetés

Vej Fong-hóval kapcsolatban az ellene tavaly szeptemberben indított vizsgálatról készített jelentésben megállapították, hogy „hatalmas mennyiségű pénzt és értéktárgyakat” fogadott el, és ”segített másoknak abban, hogy a személyzeti megállapodásokban helytelen előnyökhöz jussanak”. Hozzátették, hogy tettei „rendkívül súlyosak és óriási károkat okoztak”.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/27/kinai-kommunista-part-vedelmi-miniszter-kizaras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre nagyobb a nyomás Joe Bidenen, de vajon visszalép-e végül?

Joe Biden az elmúlt napokban állítólag egyre nyitottabbá vált arra, hogy meghallgassa azokat az érveket, …