2023. március 26., vasárnapMa Emánuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.26. Emánuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kizárták az egyházból a lázadó apácákat

Hirdetés

Kizárták az egyházból a lázadó apácákat

A Vatikán kizárt rendjükből két kolostorban élő apácát, miután nem engedelmeskedtek a felszólítésnak, hogy hagyják el a hét évszázados kolostort olaszországi Amalfi-parton − írta meg a The Guardian.

A Ravello városában „lázadó apácák” néven ismert Massimiliana Panza és Angela Maria Punnackal szombaton hagyta el a Santa Chiara kolostort, miután Ferenc pápa aláírásával ellátott levelet kaptak, amelyben az egyházfő közölte, hogy felmenti őket „a felszentelésükkor vállalt kötelezettségeik alól”.

Az elmúlt évtizedben a kolostorban és annak zárt közösségében − amely Ravello történelmének egy fontos részét képviseli − mindössze három apáca élt: Panza, Punnackal és Maria Cristina Fiore, egy 97 éves nővér, aki 1955 óta él ott.

Hármójukat arra kérték, hogy költözzenek át egy másik kolostorba vagy zárdába, miután a Vatikán megvizsgálta különböző ingatlanjait, és arra a következtetésre jutott, hogy a Santa Chiara kolostorban túl kevesen élnek ahhoz, hogy fenntartása indokolt legyen.

Hirdetés

Miután […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/08/apaca-ferenc-papa-vatikan-kolostor-kizaras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kézigránáttal támadt három emberre egy férfi Berlinben

Kézigránáttal támadt három emberre egy férfi Berlinben

Az MTI szerint a támadó péntek este a német főváros Reinickendorf negyedében egy lakóház bejáratánál …