2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kivégeztek egy rendőrgyilkost

Hirdetés

Kivégeztek egy rendőrgyilkost

A 43 éves elítélt, Wesley Ruiz az utolsó szó jogán először az áldozat hozzátartozóitól kért bocsánatot, majd a családjától búcsúzott el. A börtön falain kívül motoros rendőrök emlékeztek meg meggyilkolt kollégájukról.

Ruiz korábban öt társával együtt a kivégzések leállítását kérvényezte, mert szerintük az intézmény lejárt érvényességű gyógyszereket használ az ítéletek végrehajtásához, de a bíróság a kérést elutasította.

Ruiz, – aki a gyilkosság elkövetésekor kábítószer hatása alatt állt – autós üldözés után lőtte le az akkor 33 éves Mark Nixet, akinek a lövedék a jelvényén megpattanva a nyaki artériájába fúródott. A rendőr a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. Ruiz a tárgyalás során önvédelemre hivatkozva azt állította, hogy a rendőr megfenyegette, hogy megöli, és ezért lőtt.

A meggyilkolt rendőr hét évet szolgált a dallasi rendőrségnél, a haditengerészet veteránja volt, és éppen házasodni készült. Az Egyesült Államokban idén eddig négy kivégzést hajtottak végre, ebből kettőt Texasban, ahol ebben az évben 7 halálos ítélet végrehajtását tervezik, a következőt jövő héten.

Hirdetés

Nemrég Budapesten is rendőrgyilkosság történt, <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/02/egyesult-allamok-texas-rendorgyilkossag-kivegzes-mereginjekcio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …