2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kivégeznek egy kiskorút Észak-Koreában, mert becsempészte a Squid Game-et az országba

Hirdetés

Kivégeznek egy kiskorút Észak-Koreában, mert becsempészte a Squid Game-et az országba

Halálra ítélték egy középiskolás diákot Észak-Koreában amiatt, hogy becsempézte és terjeszteni kezdte a Squid Game nevű dél-koreai gyártású sorozatot az országban. 

Az elítélt kiskorú nemrég tért vissza Kínából az azzal határos Észak-Hamgyong nevű tartományba. Eközben egy rejtett USB-adathordozón magával hozta a világszerte nagy sikert arató sorozatot. Utána ezt az egyik legjobb barátjával együtt megnézte, majd a barátaiknak is meséltek róla, és többen is megvették az anyagot a diáktól.

Minderről azonban a hatóságok is fülest kaptak, majd a múlt héten legalább nyolc diákot őrizetbe vettek. A sorozatot becsempésző fiút már bíróság elé is állították, halálos ítéletet kapott. A bírósági döntés szerint kivégzőosztag elé kell majd állnia.

A tőle vásárló diákok közül az egyik életfogytiglani szabadságvesztést kapott, további hat diákot pedig ötévnyi kényszermunkára ítéltek a sorozat megtekintése miatt. Ezenkívül a híresztelések szerint az iskola igazgatóját, a helyi diákbizottság titkárát, valamint az egyik tanárt is kirúgták és bányába küldték kényszermunkára a történtek miatt. A többi, az intézményben tanító tanár pedig attól tart, hogy ők is hasonló sorsra jutnak, ha egyik diákjuk belekeveredik az ügybe. 

Hirdetés

Észak-Koreában a legtöbb nyugati, valamint dél-koreai film és művészeti alkotás tiltólistán van. Ezeket még az országba is tilos bevinni, és akit rajtakapnak, azt nagyon súlyos büntetésnek vetik alá. A Squid Game

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/24/squid-game-kivegzes-eszak-korea/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyarország segíti a gázellátásban Ukrajnát

Magyarország segíti a gázellátásban Ukrajnát

Budapesten fogadta Szerhij Makogont, az ukrán gázszállító rendszert (GTSZ) fenntartó vállalat igazgatóját Nepop Ljubov, Ukrajna …