2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kitört a vulkán, több ezer embert evakuáltak La Palma szigetén

Hirdetés

Kitört a vulkán, több ezer embert evakuáltak La Palma szigetén

Már ötezren kényszerültek elhagyni otthonukat a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek La Palma szigetén, miután vasárnap délután kitört a Cumbre Vieja tűzhányó − jelentette az El País című spanyol lap hétfő hajnalban.

A helyi sajtó információi szerint a csendőrség által kimenekített emberek között ötszáz turista is van.

Hirdetés

Az embereket a sziget déli részén fekvő El Paso térségéből telepítették ki, ahol vasárnap délután hatalmas robbanással kezdett hamut, füstöt, lávát és szikladarabokat lövellni a Cumbre Vieja vulkán.

A távirati iroda közlése szerint a sziget fölött hatalmas hamufelhő látható, a tűzoltóság pedig megkezdte a kitörés miatt lángra kapott erdős területek oltását. A hatóságok elsősorban nyugalomra szólították fel az embereket, mert a kitörés egyelőre nem túl erőteljes. Ennek ellenére vörös riasztást adtak ki, és megkezdődtek a kitelepítések.

Pedro Sánchez spanyol kormányfő vasárnap elhalasztotta amerikai útját, és a szigetre utazott. Az ott tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jelenleg azon dolgoznak, hogy előre lássák, hogyan kell cselekedni a sziget esetében a kialakult helyzet miatt.

Hemos estado trabajando esta semana para anticiparnos y saber cómo actuar en La Palma ante esta situación. Vamos a garantizar en todo momento la seguridad de la ciudadanía. Gracias a la gran labor que está realizando la Ciencia y también las FCSE y la Cruz Roja para lograrlo. pic.twitter.com/RDWytVvtdw

— Pedro Sánchez (@sanchezcastejon) September 19, 2021

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/20/vulkankitores-termeszeti-katasztrofa-la-palma-kanari-szigetek-el-paso/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiderült, kik voltak az Albániában meghalt orosz turisták

A hatóságok megnevezték azt a négy orosz turistát, akik pár nappal ezelőtt vesztették életüket egy albán …