2020. november 30., hétfőMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.30. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kitört a polgárháború Etiópiában

Hirdetés

Kitört a polgárháború Etiópiában

Marsai Viktor Afrika-szakértő mandiner.hu-n megjelent cikke szerint az eddig is forrongó Etiópiában a kormány légicsapása átlépte azt a pontot, ahol már nyílt konfliktusba fordult át az eddigi politikai szembeállás. A szakértő azt írja:

A Nobel-békedíjas etióp miniszterelnök háborút indított a korábban hatalmon lévő tigrinyák ellen, az etióp légierő a szimpatizánsaikat bombázza. Egy konszolidálódó, emelkedő korszak ért hirtelen véget az ősi afrikai országban, miközben több millió középosztálybeli fontolgatja az emigrációt.

Az óriási politikai feszültséget az okozta, hogy az 1991 és 2018 között Etiópiát irányító, tigrinya etnikai alapokon álló párt, a TPLF nem könnyen engedte el a hatalmát, és az elmúlt években különféle etnikai és politikai konfliktusok szításával folyamatosan ásta alá Abij Ahmed és az új vezetés pozícióit, azonban a leváltásukért és az erőszakmentes átmenetért Nobel-békedíjat kapott új miniszterelnök nem hátrálhatott tovább.

A felkelés-ellenes műveletek klasszikus körbezárását alkalmazva az etióp szövetségi hadsereg, az ENDF szisztematikusan körbezárta a régiót, leállította a légiközlekedést, illetve elvágta az internet- és telekommunikációs szolgáltatásokat. Így az elmúlt napokban nagyon kevés információ látott napvilágot arról, mi is zajlik Észak-Etiópiában.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/10/kitort_a_polgarhaboru_etiopiaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ausztria: ha teljes zárlat nem is lesz, korlátozások igen

Ausztria: ha teljes zárlat nem is lesz, korlátozások igen

A koronavírus-járvány miatt elrendelt teljes zárlat után is szigorú korlátozásokkal kell számolni Ausztriában – közölte Sebastian …