2021. július 31., szombatMa Oszkár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.07.31. Oszkár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiszivárogtak a Belaruszból cégeiket Lettországba áthelyező vállalkozók adatai

Hirdetés

Kiszivárogtak a Belaruszból cégeiket Lettországba áthelyező vállalkozók adatai

Közzétették egy közösségi oldalon olyan belarusz vállalkozók személyes adatait, akik a tavalyi elnökválasztás után kialakult helyzet miatt azt tervezték, hogy Lettországba helyezik át cégjeiket – közölte kedden a lett befektetési és fejlesztési ügynökség (LIAA).

A LIAA beszámolója szerint a múlt héten az egyik közösségi oldalon rábukkant azoknak a belarusz vállalkozóknak a személyes adataira, akik mérlegelték annak lehetőségét, hogy üzleti tanácsadó közvetítésével Lettországba helyezzék át vállalkozásukat. A LIAA erről tájékoztatta a lett állambiztonsági szolgálatot (VDD) és a lett állami adatfelügyeletet (DVI), illetve belső ellenőrzést is folytatott, mely során kiderült, hogy az adatok nem az LIAA-ból kerültek ki.

Az ügynökség hangsúlyozta, csak néhány száz belarusz állampolgár adatait tárolja és ezeknek csak egy kis részét tették közzé korábban. Az ügynökség egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy az adatokhoz azok is hozzáfértek, akik megszervezték az adatbenyújtást a belarusz fél részéről.

A LIAA szerint az adatok közzétételét úgy lehet értékelni, mint kísérletet az ügynökség lejáratására, valamint további belarusz vállalkozók elriasztására a Lettországgal való együttműködéstől.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/20/feheroroszorszag-belorusszia-lettorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Legalább öt focistát ölt meg egy pokolgép

Pokolgép robbant egy labdarúgócsapatot szállító buszon a szomáliai Kismayo kikötővárosban, legalább öt sportoló halálát okozva – …