2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiszélesíthetik a Szuezi-csatornát

Hirdetés

Kiszélesíthetik a Szuezi-csatornát

A Szuezi-csatorna déli részének kiszélesítését fontolgatja Egyiptom az Ever Given balesete után – írja az MTI.  A Reuters hírügynökségnek adott interjújában Oszama Rabi, a Szuezi-csatorna Hatóság (SCA) elnöke elmondta:  szükség esetén a 250 méter széles részt – ahol az eset történt –

akár 400 méterre is kiszélesíthetik.

Hirdetés

Oszama Rabi azt is közölte, hogy továbbra is fogadnak az Ever Givenhez mérhető nagyságú hajókat. Az SCA most azon fáradozik, hogy megteremtse a szükséges képességeket a jövőben esetlegesen felmerülő hasonló problémák elhárítására, ennek érdekében további két nagyteljesítményű vontatóhajó beszerzését tervezik – ismertette.

Beszámolt továbbá arról is, hogy különleges daruk beszerzését is tervezik, amelyekkel 52 méteres magasságból is le tudják emelni egy hajó rakományát.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/06/kiszelesithetik-a-szuezi-csatornat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Fokvárosi Egyetem több ezer könyve veszett oda a tűzvészben

A Fokvárosi Egyetem több ezer könyve veszett oda a tűzvészben

Az 1829-ben alapított és a kontinens legjobbjának tartott Fokvárosi Egyetemen több mint 24 órán át …