2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiszámolták, mekkora kárt okozott eddig Oroszország Ukrajnának

Hirdetés

Kiszámolták, mekkora kárt okozott eddig Oroszország Ukrajnának

Mint írták, az oktatási intézményekben az orosz rakéták által okozott kár 8,6 milliárd dollárra volt tehető. A lakásokban keletkezett károkat 54 milliárd dollárra becsülik a szakértők. Az ipar és a vállalkozások veszteségei 13 milliárd dollárra rúgnak, tették hozzá. Oroszország veszteségeit eközben 2,2 milliárd dollárra becsüli a KSE.

Kijev állítása szerint Oroszország rendszeresen támadja rakétákkal az ukrán energetikai infrastruktúrát és katonai objektumokat. Gyenyisz Smihal ukrán miniszterelnök novemberben azt közölte, hogy az ukrán energia-infrastruktúra elleni orosz támadások több mint 70 milliárd hrivnya (1,9 milliárd dollár) értékű kárt okoztak. Oroszország október eleje óta folyamatosan támadásokat intéz Ukrajna kritikus fontosságú infrastruktúrája ellen, és elismerték, hogy legfőbb célpontjaik az ország energetikai létesítményei – jegyezte meg az ukrán kormányfő.

Veszélyhelyzeti áramszünet lépett érvénybe

A támadások miatt gyakoriak az áramszünetek az országban. Voltak olyan téli napok, amikor több mint 10 millió ember maradt áram nélkül Ukrajnában, erről

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/25/haboru-ukrajna-oroszorszag-rakatacsapas-infrastruktura-aramszunet-kijev/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Benzinnel leöntöttek és felgyújtottak egy szunnita hitszónokot Iránban

Az eset Kurdisztán tartomány székhelye, Szanandadzs közelében történt. A támadók a hitszónok házát is felgyújtották. …