2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiszabadult a börtönből a volt dél-koreai államfő

Hirdetés

Kiszabadult a börtönből a volt dél-koreai államfő

Dél-Koreában kegyelmet kapott a köztársasági elnöktől a volt államfő. A korrupciós vádak miatt elítélt Pak Gun Hje csaknem öt év után szabadult a börtönből, közölte az MTI. 

Az amnesztia oka egyrészt az, hogy a 69 éves asszonynak romlik az egészségi állapota miatt, idén többször is kórházban kellett ápolni.

Hirdetés

Másrészt a nemzeti egység megteremtése miatt került fel azon személyek listájára, akiket Mun Dzse In hivatalban lévő államfő az újév alkalmából kegyelemben részesített.

Pak Gun Hjét 2017-ben távolította el tisztségéből a parlament és az alkotmánybíróság, büntetésének mintegy negyedét kellett kitöltenie. Pak politikai bosszúhadjárat áldozatának nevezte magát, következetesen tagadta az ellene felhozott vádakat, és perének minden tárgyalását bojkottálta.

Pak bebörtönzése megosztotta az országot, az őt támogató csoportok heteken keresztül tüntettek elengedéséért. Szakértők szerint az exelnök szabadulása hatással lehet jövő […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/31/del-koreai-amnesztia-kegyelmet-kapott-ex-allamfo-marciusi-elnokvalasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fél évszázad után kézbesítették egy litván lány leveleit

Fél évszázad után kézbesítették egy litván lány leveleit

Ötvenegy éves késéssel futott be egy 12 éves litván kislánynak írott levél lengyel levelezőtársától. Az eltűnt …