2023. május 31., szerdaMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kínzás és éhezés egy Bibliáért ott, ahol a vezető az isten

Hirdetés

Kínzás és éhezés egy Bibliáért ott, ahol a vezető az isten

A napokban hozta nyilvánosságra az amerikai külügyminisztérium azon jelentését, amelyben azt vizsgálták, hogy a világ különböző országaiban miképp viszonyulnak a vallásszabadsághoz. Górcső alá vették Észak-Korea helyzetét is, ami aggasztó képet fest az ottani keresztény életről. Közlésük szerint az országban életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy kétéves gyereket a családjával együtt, mivel a szüleinél Bibliát találtak, és nem ez az egyetlen eset, ami a magukat kereszténynek valló észak-koreaiakkal történt meg.

Mint írták, 2011-ben például egy nőt és az unokáját ölték meg emiatt, míg a kormánypárt egyik tagját 3000 fős „közönség” előtt végezték ki a Hyesan repülőtéren – nála is Bibliát találtak. Más keresztényeknek pedig többek között olyan büntetéssel kell szembenézniük, hogy hátrakötött kézzel lógatják fel őket, és napokig nem tudnak ülni vagy állni.

Az összes kínzás közül ez volt a legkínzóbb. Annyira fájdalmas volt, hogy úgy éreztem, jobb lenne meghalni.

– emlékezett vissza az egyik áldozat.

Hirdetés

Éheztetés, alvásmegvonás

Ahogy a jelentésben írták, a lakosok egy részét alvásmegvonással is büntetik. 2020-ban például egy magánzárkában fogva tartott keresztény nő öngyilkos lett, mert a börtönőrök nem hagyták aludni. A keresztényeknek mindemellett éhezéssel, kiszáradással és verésekkel kell szembenézniük, illetve szennyezett, nem megfelelő ételeket kapnak, és olykor arra kényszerítik őket, hogy különböző gyötrelmes pozíciókban maradjanak hosszú ideig. Egyes becslések szerint Kim Dzsongun uralma alatt eddig 70 ezer […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/26/kim-dzsongun-eszak-korea-eletfogytigalni-borton-keteves-gyerek-biblia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A volt szlovák külügyminiszter úgy érezte magát a Fidesz gyűlésén, mintha a náci párt kongresszusán lett volna

„Amikor a Fidesz közgyűlésén legutóbb vendégként részt vettem, akkor szörnyű beszédeket hallottam. Úgy éreztem magam, …