2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kínában fertőző betegként kezelik a pénzüket követelőket

Hirdetés

Kínában fertőző betegként kezelik a pénzüket követelőket

A piros kódot kapott egészséges, de becsapott emberek közül egyre többen hívják fel a figyelmet a járvány idején folytatott kontaktkutatással begyűjtött személyes adatok nem megfelelő használatára. Úgy tűnik, a rendszer úgy akarja megakadályozni a hangoskodókat, hogy belenyúl egészségügyi lapjukba és Covid-státuszukat egyszerűen pozitívra változtatja.

Május óta százak mentek utcára Henan tartomány városaiban és követelték a hatóságoktól, hogy hadd jussanak hozzá betétjeikhez, amelyeket befagyasztottak négy vidéki bankban. A betéteket április végén, a recessziótól való félelemre hivatkozva fagyasztották be a pénzintézetek. A Kínai Nemzeti Bank nem sokkal később külön is vizsgálatot indított az érintett bankoknál. A felügyeleti szerveknél nem árulták el, hogy mennyi pénz ragadt benn.

Ugyanakkor a kínai közösségi médiában szerveződött károsult csoportok szerint több tízmilliárdnyi jüanról van szó (1 jüan= kb. 40 Ft). A kínai bankfelügyelet vizsgálata állítólag azt tárta fel, hogy az egyik henani befektetési banknál összejátszottak az alkalmazottakkal és online felületeken reklámoztak olyan befektetéseket, amelyeket nem tehettek volna meg. Ezt követte a betétek befagyasztása, amiről hivatalosan nem tájékoztatták az embereket.

Hirdetés

A nagy testvér éberen figyel

Zsang, akinek van egy kis gyára, azt tervezte, hogy elmegy Henan tartomány központjába, Csengcsouba, a hét elejére tervezett tüntetésre, amelyet a pórul járt betétesek szerveztek. Szombaton este, amikor rápillantott telefonján a Covid-állapotát mutató QR-kódra, meglepve tapasztalta, hogy azt pirosra állították, noha előtte […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/16/penzugyi-botrany-tuntetes-qr-kod-jarvany-kina-csengcsou/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Súlyos buszbaleset Németországban, lakóháznak ütközött a jármű

Súlyos buszbaleset Németországban, lakóháznak ütközött a jármű

A menetrend szerint közlekedő busznak valamilyen technikai hibából adódóan nem csukódott be a hátsó ajtaja. …