2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kína segíthet a szankciók elkerülésében Vlagyimir Putyinnak

Hirdetés

Kína segíthet a szankciók elkerülésében Vlagyimir Putyinnak

Amint arról az Index is írt, jövő héten – az orosz–ukrán háború kezdete óta először – Moszkvába utazik Hszi Csin-ping kínai elnök. A találkozóra március 20-22-én kerül sor, ahol az Institute for the Study of War szerint a politikusok valószínűleg a szankciók kijátszására irányuló tervekről, valamint Kína háborús közvetítői szerepéről tárgyalnak majd.

Korábban arról számoltak be, hogy kínai cégek orosz vállalatoknak adtak el alkatrészeket drónokhoz és katonai célokra használható berendezésekhez. Ugyanakkor a nyugati sajtó több hírszerzőszolgálata is azt állította, a kínai vezetés fontolgatja, hogy fegyveres támogatással látja el Oroszországot.

Kinek a pártján áll Kína?

Az intézet szakértői szerint a Hszi Csin-ping olyan szankciókat kijátszó sémákról tárgyalhat majd Vlagyimir Putyinnal és az orosz tisztviselőkkel, amelyek megkönnyítik a kínai felszerelések Oroszországnak történő eladását és szállítását.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/03/18/kina-oroszorszag-vlagyimir-putyin-hszi-csin-ping-szankciok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Parlamenti választások kezdődtek Finnországban

Előrejelzések szerint szoros küzdelem várható a három legnagyobb párt, a jelenlegi miniszterelnök, Sanna Marin pártja, …