2020. október 26., hétfőMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.26. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kína, Oroszország és Szaúd-Arábia vállvetve harcolna az emberi jogokért

Kína, Oroszország és Szaúd-Arábia vállvetve harcolna az emberi jogokért

Kedden szavaznak az újabb tagok felvételéről az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) Emberi Jogi Tanácsában – írja a The Guardian.

A testületben 47 állam képviselője foglal helyet, ebből 15 államét háromévenként újraválasztják. A szervezet feladata az emberi jogok védelme, az emberi jogi sértések elleni fellépés, és ajánlások tétele, beleértve az emberi jogi vészhelyzetek kezelését is. A különféle háttéralkuk miatt az öt régióból csupán az Ázsia és a Csendes-óceán térségben van érdemleges választás, az itteni négy székért öten versenyeznek, Kína, Szaúd-Arábia, Pakisztán, Nepál és Üzbegisztán.

A holnapi szavazást már most számos bírálat éri, tekintettel a versenyzők közismert múltjára. A minimális bizonytalanságot még tartogató Ázsia-térséggel szemben ugyanis holnaptól biztosan tagjai az tanácsnak Oroszország (Ukrajnával együtt töltik be a két megüresedő kelet-európai helyet), illetve Mexikó, Kuba és Bolívia is (a latin-amerikai és a karibi térségében). A két megüresedő európai széket […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/12/kina_szaud-arabia_emberi_jogok_tanacsa_valasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Sokkal több pingvin és kormorán él a Galápagos-szigeteken, mint korábban

Sokkal több pingvin és kormorán él a Galápagos-szigeteken, mint korábban

Jelentősen nőtt a Galápagos-szigeteken a pingvinek és a röpképtelen kormoránok populációja – erről tudósított a …