2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kína megfejtette, hogyan kellene véget vetni a háborúnak, de az ellenkezőjére készülhet

Hirdetés

Kína megfejtette, hogyan kellene véget vetni a háborúnak, de az ellenkezőjére készülhet

Kína tűzszünetre szólított fel az ukrajnai háborúban.

A pekingi külügyminisztérium által pénteken közzétett, nagy érdeklődéssel várt 12 pontos dokumentum a tárgyalások azonnali újrafelvételére szólít fel Ukrajna és Oroszország között.

A párbeszéd és a tárgyalások jelentik az ukrajnai válság egyetlen megvalósítható megoldását

– áll az állásfoglalásban.

Hirdetés

Közben drónokat szállíthatnak az oroszoknak

Korábban azonban szkeptikusan fogadták Kína törekvéseit, hogy a javaslatokba jobban bekapcsolódjon, mivel Kína eddig nem ítélte el az orosz agressziós háborút. Ráadásul a jelek szerint Kína maga is tárgyalásokat folytat az oroszokkal kamikazedrónok szállításáról.

A SPIEGEL információi szerint a kínai Xi’an Bingo Intelligent Aviation Technology dróngyártó cég vállalta, hogy száz darab ZT–180-as drón prototípusát legyártja és teszteli, majd áprilisig leszállítja az orosz védelmi minisztériumnak.

Katonai szakértők szerint minden egyes ZT–180-as 35-50 kilogrammos robbanófej hordozására lesz alkalmas. A konstrukció állítólag hasonló az iráni Shahed–136 kamikazedrónéhoz. Az orosz hadsereg több százat használt belőlük az ukrajnai támadásoknál. Az áldozatok gyakran civilek voltak, az oroszok lakóházakat, erőműveket, távfűtőműveket vettek célba.

Az ilyen fegyverszállítási tervek közvetlenül ellentmondanak a béketárgyalásokra való felhívásnak. Mindazonáltal a 12 pontos dokumentum kimondja:

Minden félnek támogatnia kell Oroszországot és Ukrajnát abban, hogy egy irányba dolgozzanak, és végül átfogó tűzszünetet érjenek el

– olvasható ugyancsak a béketervben.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/24/kina-orosz-ukran-haboru-dron-fegyverszallitas-beketerv/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Helikopterbalesetben meghalt meg két louisianai rendőr

A hatóságok szerint a rendőrség helikoptere egy autópálya mellett lévő nádas mezőre zuhant. A repülési …