2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kína már a hörcsögök petefészkéből is gyárt vakcinát

Hirdetés

Kína már a hörcsögök petefészkéből is gyárt vakcinát

Mindezt Kao Fu, a Kínai Járványvédelmi Központ igazgatója közölte. Annak az országnak az illetékese, ahová csak olyan külföldieket engednek be, akik kínai gyártmányú vakcinával vannak beoltva. 

Nos, ebből a kínai fejlesztésű ellenszerből a múlt héten mutatták be immár az ötödiket. Amit – és ezt szintén a képzett virológus, Kao Fu jelentette be, aki nemcsak a járványvédelmi központnak (CDC), hanem a Kínai Tudományos Akadémia Mikrobiológiai intézetének is a vezetője – olyan sejtekből állítanak elő, amelyeket hörcsögök petefészkéből nyernek ki.

Az élettani magyarázat kissé bonyolult, nem is bocsátkoznánk a részletezésébe, de a lényeg a következő: ez a hörcsögök – közelebbről kínai hörcsögök – petefészkéből nyert vakcina nem egyszeri, nem is kétszeri, hanem háromszori beoltást igényel, és a három beoltás között egy-egy hónapnak kell eltelnie – írja az El Mundo a New York Times cikkére hivatkozva.

Hirdetés

Hogy az oltás hány százalékos védettséget garantál, arról nem szól a kínai hatóságok közleménye, arról viszont említés történik, hogy a tesztelés harmadik fázisán is túl vannak; Kínában, Ecuadorban, Indonéziában, Pakisztánban és Üzbegisztánban 29 000 önkéntesen próbálták ki a szert kielégítő eredménnyel. Utóbbi országban március elseje óta már engedélyezték is a használatát. A tesztek első és második fázisában semmilyen negatív mellékhatást nem tapasztaltak, és a szer ugyanolyan intenzív antitestképződést idézett elő, mint a többi, már elfogadott vakcina esetében. 

A CHO – ez a kínai, hörcsög petefészkéből előállított vakcina neve – nem igényel magas szintű laboratóriumi körülményeket, a gyártása egyszerű, megbízható és stabil, gyorsan tömegesíthető, Kínában és külföldön is nagy mennyiségben, könnyen előállítható, egyszerűen tárolható és szállítható, egyszóval kimondottan olcsó

– áll a kínai hatóságok közleményében.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/07/kina-horcsog-petefeszek-vakcina-oltas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

A várakozásoknak megfelelően Miguel Díaz-Canel államfőt választották meg Kuba legbefolyásosabb tisztségére, a Kubai Kommunista Párt első …