2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kína kitilt mindenkit, aki kiáll Tajvan függetlensége mellett

Hirdetés

Kína kitilt mindenkit, aki kiáll Tajvan függetlensége mellett

Peking pénteken közölte, hogy kitiltja az ország szárazföldi területéről, valamint Hongkongból és Makaóból mindazokat, akik elkötelezett hívei Tajvan függetlenségének, továbbá büntetőeljárást is kilátásba helyezett ellenük. 

A pekingi kormányzat tajvani ügyekért felelős hivatala egy pénteken közzétett közleményben ismertette a szigorú intézkedéseket. A beutazási korlátozás a tajvani függetlenségi erők kemény magjához tartozónak tartottak családtagjaira is vonatkozik.

A közleményben ugyan senkit nem neveztek meg, de a hivatal szóvivője, Csu Feng-lien a „kisszámú keményvonalas szakadár” között említette Szu Ceng-csang tajvani miniszterelnököt, Jü Sji-kunt, a törvényhozó intézmény (jüan) elnökét, valamint Joseph Vu külügyminisztert. A szóvivő szerint ők feszültségeket szítottak a Tajvani-szoros két oldala között, és rosszindulatú támadásokat intéztek „Kína szárazföldi része” ellen.

Caj Jing-ven tajvani elnök

Hirdetés

Caj Jing-ven tajvani elnök

Fotó: Daniel Ceng Shou Yi / MTI / EPA

A szóvivő elmondta továbbá, hogy az érintettek és hozzátartozóik nem folytathatnak együttműködést „a kínai szárazföldön” működő vállalatokkal, illetve kínai állampolgárokkal. Hangsúlyozta:

Ők, hozzátartozóik, valamint a nekik anyagi támogatást biztosítók nem profitálhatnak többé a kínai szárazföldből.

A pekingi intézkedéseket ugyanaznap jelentették be, amikor véget ért Tajvanon a demokratikus […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/05/kina-tajvan-fuggetlenseg-megtorlas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Bojkottálhatja Berlin a pekingi téli olimpiát

Zord idők jönnek a Berlin által tekintélyelvűnek minősítendő rendszerekre… Legalábbis ezt állította a németországi Zöldek …