2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kína ígéretet tett a Vatikánnak

Hirdetés

Kína ígéretet tett a Vatikánnak

Csao Li-csian, a kínai külügyminisztérium szóvivője hétfőn közölte, hogy országa bővíteni szeretné a Vatikánnal a püspökök kinevezéséről 2018-ban megkötött ideiglenes megállapodást.

A Vatikán előzőleg szokatlanul nyers hangnemű közleményben bírálta, hogy Peking november 24-én kinevezte Csianghszi tartományi segédpüspöknek John Peng Vei-csao püspököt. Csianghszit a Vatikán nem ismeri el egyházmegyének. Kína és a Vatikán között 1951 – a kommunisták hatalomátvétele és a külföldi papok kiutasítása – óta nincs diplomáciai kapcsolat. A Vatikán az elmúlt években nyitni akart, enyhíteni a feszültséget, elsősorban a püspökök kinevezése kapcsán.

Hétfői sajtótájékoztatóján a szóvivő kijelentette, hogy nem volt tudomása a Peng püspökkel kapcsolatos helyzetről, de hangsúlyozta, hogy az elmúlt években javultak Kína és a Vatikán kapcsolatai a kínai katolicizmus hasznára és annak „harmonikus fejlődése” érdekében.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/28/kina-vatikan-szentszek-katolikus-egyhaz-peking-puspok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyerekpornót találtak egy németországi orvosnál

Az orvos 2021-ben állítólag bántalmazott egy felnőtt női beteget a sürgősségi osztályon. A nő akkor …