2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kína időzített bombákat telepített Washingtonba, és ez csak a kezdet

Kína időzített bombákat telepített Washingtonba, és ez csak a kezdet

A rosszindulatú program potenciálisan lehetővé teszi a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg számára, hogy megzavarja az Egyesült Államok katonai műveleteit, ha Peking netalán Tajvan ellen fordulna – jelentette a New York Times az amerikai hírszerzésre hivatkozva.

A megfertőzött rendszerekkel megszakítható az amerikai támaszpontok víz- és áramellátása, nem utolsósorban pedig kommunikációja is. Peking a rosszindulatú szoftverrel hasonló fennakadásokat okozhat az amerikai otthonokban és vállalkozásokban is.

A jelentés két hónappal azután készült, hogy a Microsoft arra figyelmeztetett: államilag támogatott kínai hekkerek behatoltak a kritikus amerikai infrastruktúra-hálózatokba. A technológiai óriáscég név szerint Guamot említette, de felderítése szerint az Egyesült Államokban máshol is észleltek rosszindulatú aktivitást.

A tavalyelőtt óta tapasztalt lopakodó támadás célja minden jel szerint az Egyesült Államok akadályozása egy regionális konfliktus esetén.

Ugyanakkor Ausztrália, Kanada, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/01/egyesult-allamok-kina-malware-kartekony-kod-tajvan-guam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy repülőgép Szlovákiában

A Mentőszolgálati Műveleti Központ (OSZZS) operatív központja a segélyvonalon kapott tájékoztatást arról, hogy lezuhant egy …