2023. november 30., csütörtökMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2023.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 378,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kíméletlen szavakkal illette Orbán Viktort a világhírű történész

Hirdetés

Kíméletlen szavakkal illette Orbán Viktort a világhírű történész

A Klubrádió Reggeli gyors című műsorának vendége volt Timothy Garton Ash, akit Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozójáról kérdeztek.

Európa és a Nyugat irányába tanúsított soha nem látott hűtlenségnek tartom, amit láttam. Hiszen akkor találkozott Putyinnal, amikor az ukránok, értem ezen a polgári lakosságot is, nap mint nap ki vannak téve az oroszok rakétatámadásainak. Akkor, amikor az ukrán katonák nap mint nap életüket áldozzák fel a fronton. És ő akkor mosolyogva fotóztatja magát Putyin mellett ülve Pekingben?! 

– kezdte a történész a Klubrádió műsorában. Majd hozzátette, hogy az Európai Uniónak ki kellene mondania, hogy nem illetik meg Magyarországot az uniós források, amiért Orbán Viktor Putyinnak és Hszi-csin Pingnek is „hízeleg”.

Azt is megkérdezték tőle, hogy Putyin háborús stratégiáját erősíti és segíti-e Orbán Viktor. Erre pedig két dolgot is megemlített. Elsősorban szerinte a magyar kormányfőt a hatalom fenntartása érdekli, amit orosz energiabeszerzéssel, különféle befektetésekkel és kereskedelmi megállapodásokkal igyekszik fenntartani.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/23/orban-viktor-vlagyimir-putyin-oroszorszag-ukrajna-haboru-beke-timothy-garton-ash/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …