2021. augusztus 2., hétfőMa Boglárka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Boglárka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kíméletlen erővel csapott le a vihar, ki kellett üríteni a gyerektáborokat

Hirdetés

Kíméletlen erővel csapott le a vihar, ki kellett üríteni a gyerektáborokat

Két ember meghalt, két gyereket súlyos állapotban szállítottak kórházba, evakuálni kellett néhány gyermektábor lakóit, akadozik a regionális vasúti közlekedés és mintegy huszonnégyezer háztartás maradt áram nélkül, miután újabb esővel, helyenként jégesővel heves szélvihar söpört végig Csehországon – adta hírül az MTI. A tűzoltókat több mint 1200 helyre riasztották, mert a heves eső következtében megduzzadt kisebb helyi patakok épületeket, pincéket, kerteket öntöttek el. A mentőakciók száma többszöröse a normális napi eseteknek.

A meteorológusok szerint a legsúlyosabb problémák Nyugat- és Dél-Csehországban, valamint az ország északkeleti régióiban vannak.

Noční bouřka nad Blanskem. https://t.co/ToFeQgyNW1

— Blansko (@mestoblansko) July 9, 2021

Hirdetés

A dél-csehországi Písek városa mellett a szélvihar egy nagy fát tépett ki, amely az éppen a mellette vezető útra dőlt, maga alá temetve egy arra haladó személygépkocsit. Az autóban egy fiatal házaspár utazott két kiskorú gyermekével. Az autóra dőlt fa törzse alá került szülők a helyszínen életüket vesztették, míg két kiskorú gyermeküket súlyos sérülésekkel kórházba szállították a mentők. A helyi sajtó információi szerint a gyermekek már nincsenek életveszélyben.

A Prágától keletre fekvő […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/09/csehorszag-idojaras-szelvihar-jegeso/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szénné égett az évezredes olajfa Szardínián

Szénné égett az évezredes olajfa Szardínián

Megmentenének egy szénné égett évezredes olajfát Olaszországban, Szardínia nyugati részén, ahol 20 ezer hektáron égett …