2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kim Dzsongun nemhogy kómában nincs, de még a politikai bizottságot is összehívta

Kim Dzsongun nemhogy kómában nincs, de még a politikai bizottságot is összehívta

Kim Dzsongun észak-koreai vezető összehívta a Koreai Munkapárt politikai bizottságát, amelyen az újfajta koronavírus-járvány elleni harcról és a közelgő tájfun elleni védekezésről tanácskoztak – jelentette szerdán a phenjani rezsim hivatalos szócsövének számító KCNA hírügynökség.

A híradás vélhetően nem független attól, hogy az elmúlt napokban terjedni kezdett egy olyan, nem megerősített hír, hogy Kim Dzsongun kómában van, és valójában teljes mértékben a húgának adta a kormányzást, nem pedig csak jogköröket ruházott rá.

Az észak-koreai hírügynökség szerint a politikai bizottság megvitatta a koronavírus-járvány miatt bevezetett karantén egyes hiányosságait, és egy sor döntést hozott ezek kiküszöbölésére, illetve a fertőzés terjedése elleni védekezés fokozására.

Észak-Korea eddig egyetlen fertőzéses esetről sem adott hírt, de Kim a múlt hónapban azt mondta, hogy a vírus „mondhatni bejutott” az országba. Július végén lezárták a déli Keszong városát, miután felmerült a fertőzés gyanúja egy férfinál, aki visszatért Dél-Koreából, ahová illegálisan távozott három éve. A vesztegzárat három héttel később, augusztus közepén oldották fel, de Kim további korlátozásokat helyezett kilátásba annak érdekében, hogy a kommunista állam elkerülje a járványt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/26/kim_dzsongun_eszak-korea_koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Donald Trump Kínát tartja felelősnek a koronavírusért

Donald Trump Kínát tartja felelősnek a koronavírusért

Kínát felelősségre kell vonni, amiért „rászabadította” a Covid–19-vírust a világra – jelentette ki az ENSZ Közgyűlésének …