2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kim Dzsongun: eszünkben sincs kárt okozni Dél-Koreának

Hirdetés

Kim Dzsongun: eszünkben sincs kárt okozni Dél-Koreának

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor ígéretet tett arra, hogy októbertől helyreállítja a közvetlen kommunikációt Dél-Koreával, ajánlatot téve ezzel a megosztott félsziget békéjének megteremtésére – jelentette csütörtökön a phenjani állami média nyomán az MTI.

A kommunikációs vonalakat 13 hónapos leállást követően júliusban újra üzembe helyezték, de Phenjan már augusztusban leállította a rendszeres kapcsolattartást Szöullal, amikor az Egyesült Államok és Dél-Korea ismét közös hadgyakorlatot tartott, heves tiltakozása ellenére.

A totalitárius állam legfelsőbb törvényhozása, a Legfelsőbb Népi Gyűlés ülésén tartott szerdai beszédében Kim ugyanakkor ismét bírálta az Egyesült Államokat, amiért továbbra is „ellenséges politikát” folytat Észak-Koreával szemben – jelentette a hivatalos KCNA hírügynökség.

Hirdetés

Az Egyesült Államok és a kommunista Észak-Korea közti tárgyalások a nukleáris fegyverek eltávolításáról és a nemzetközi szankciók enyhítéséről mintegy két éve holtpontra jutottak, de a Joe Biden elnök vezette új amerikai kormány tagadja, hogy ellenséges szándékai lennének Phenjannal szemben, és azt állítja, hogy kész találkozni az észak-koreai féllel – emlékeztet jelentésében a Kyodo japán hírügynökség.

Sem célunk, sem okunk nincs arra, hogy provokáljuk Dél-Koreát, és eszünkben sincs kárt okozni neki, ezért Dél-Koreának azonnal meg kell szabadulnia ettől a téveszmétől, a válságtudattól és attól a fenyegetettség érzettől, hogy el kell hárítania északi provokációkat

 – idézte Kimet a KCNA. Azt is mondta, hogy „az egész koreai nemzet” szeretné „az észak-déli kapcsolatok mielőbbi kilábalását a jelenlegi holtpontról és a tartós béke megteremtését a Koreai-félszigeten”. Ami azonban Washingtont illeti, a diktátor úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államok „továbbra sem hajlandó változtatni fenyegető katonai fellépésén és ellenséges politikát folytat” Észak-Koreával szemben. A Biden-kormányzat a „diplomáciai elkötelezettséget” és az „előfeltételek nélküli párbeszédet” hirdeti, de ez nem több, mint egy kicsinyes trükk a nemzetközi közösség megtévesztésére és ellenséges cselekedeteinek leplezésére” – hangoztatta Kim.

<img id="kep_szerkfoto_image_40040411" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4004/40040/400404/40040411_64c9e878cfcf1fe1eb8c6bfc2ff71ca5_wm.jpg" alt="Kim Dzsongun" data-image_width="727" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/30/eszak-korea-kim-dzsongun-del-korea-bekules-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiderült, kik voltak az Albániában meghalt orosz turisták

A hatóságok megnevezték azt a négy orosz turistát, akik pár nappal ezelőtt vesztették életüket egy albán …