2021. július 31., szombatMa Oszkár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.07.31. Oszkár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kilőhetik a medvét, ha lakott területre téved

Hirdetés

Kilőhetik a medvét, ha lakott területre téved

A román kormány lehetővé tenné a lakott területekre bemerészkedő agresszív medvék kilövését − erről a kabinet csütörtökön első olvasatban vitatott meg egy sürgősségi kormányrendeletet. Az MTI beszámolója szerint a javaslatot Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter nyújtotta be, és reményei szerint jövő héten el is fogadják.

A román kormány ülése után a miniszter ismertette a rendelettervezetet. Ennek értelmében a szabály csak a lakott területekre bemerészkedő medvék eltávolítására vonatkozik, az erdőben levő medvékre nem terjed ki. A vad eltávolításánál a fokozatosságot veszik figyelembe, először megpróbálják elkergetni különböző zajokkal. Ha a medve sem az embertől, sem a zajoktól nem ijed meg, és fennáll a veszélye, hogy támadhat, akkor elkábítják és elhelyezik egy másik régióban.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/08/romania-medve-kilovesi-engedely-erdely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bepöccent a vállalkozó, markolóval vett elégtételt

Bepöccent a vállalkozó, markolóval vett elégtételt

Kártyavárként döntötte össze az újonnan épített ház több lakását egy kifizetetlenül maradt vállalkozó a németországi …