2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kilép az európai liberálisok frakciójából Orbán Viktor szövetségesének pártja

Hirdetés

Kilép az európai liberálisok frakciójából Orbán Viktor szövetségesének pártja

Az Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) nevű pártja, amely a csehországi uniós választásokon az első helyen végzett, kulcsszerepet játszik a centrista frakcióban. Ez az a képviselőcsoport, amelyet Emmanuel Macron európai parlamenti képviselői és más liberális pártok, például Mark Rutte távozó miniszterelnök holland VVD-jének képviselői uralnak – írja a Politico.

„Ez tegnap dőlt el. Kilépünk a Renew-ból, mert ott nem tudjuk teljesíteni a programunkat. És nem akarjuk elárulni a szavazóinkat” – mondta a lapnak csütörtökön Ondrej Knotek, az ANO európai parlamenti képviselője, akit júniusban újraválasztottak.

Az ANO kilép a liberális pártok páneurópai ernyőcsaládjából, az ALDE-ból is. „A Renew és az ALDE más álláspontot képvisel, mint az ANO mozgalom” – mondta Babis a sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Az ALDE nyilatkozatában azt mondta: „Bár sajnáljuk, hogy az ANO párt olyan utat választott, amely távolabb visz a liberális értékektől, az ALDE és európai parlamenti partnerei továbbra is egységesen képviselik liberális értékeinket, és ezt továbbra is folytatni fogjuk, tükrözve a választók által belénk helyezett bizalmat.”

Babis már régóta ellentétben áll a liberális család számos tagjával, mivel a populizmus irányába fordult, és hevesen kiállt az európai zöldmegállapodás és az EU migrációs politikája ellen.

Azért indultunk a választásokon, hogy harcoljunk az illegális migráció ellen, hogy megváltoztassuk a Green Dealt, amely tönkreteszi az európai iparunkat és mezőgazdaságunkat, és negatív hatással van a polgárainkra

– mondta Babis.

Andrej Babis 2023. január 13-án

Andrej Babis 2023. január 13-án

Fotó: Gabriel Kuchta / Getty Images Hungary

Kilépési döntése valószínűleg megkönnyebbülést jelent majd a Renew szociálisan progresszívebb oldalának képviselői, köztük Macron európai parlamenti képviselői számára. A héten a páneurópai Volt öt EP-képviselője által a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/22/andrej-babis-csehorszag-ano-renew-europe/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie egy újságírónak, aki Giorgia Melonin gúnyolódott

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott …