2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kijevben megmondták, miben bűnös Magyarország

Kijevben megmondták, miben bűnös Magyarország

Magyarország vagy Görögország számára a szankciók elsősorban lehetőséget jelentenek arra, hogy az EU-tól bizonyos gazdasági kedvezményeket kapjanak, vélekedett a szakértő – írja az uatv.ua nevű hírportál.

Orbán Viktor 2022. február 2-án

Orbán Viktor 2022. február 2-án

Fotó: Luka Dakskobler / SOPA Images / Getty Images Hungary

Az elemző szerint több olyan ország is van, amely segít Oroszországnak kijátszani a szankciókat. Név szerint Kínát, Törökországot, Örményországot és Izraelt említette, utóbbi szerinte csak bizonyos mértékig tesz Moszkva kedvére.

Aztán vannak olyan európai országok, amelyek »szankciós licitálással« próbálnak némi kedvezményt kicsikarni az Európai Uniótól. Magyarország elsősorban ebben bűnös. Most Görögország is csatlakozott ehhez a politikához. Magyarország több milliárd eurót nyert energiahatékonysági programokra, amikor aláírta és csatlakozott az orosz olaj- és energiahordozókkal összefüggő szankciós csomaghoz. Most ugyanez a játék megy a színfalak mögött. Úgy gondolom, hogy megpróbálnak majd további támogatásokat kicsikarni az EU-tól. Szerintem gyorsan találnak majd megoldást

– zárta gondolatmenetét a közgazdász.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/30/haboru-ukrajna-oroszorszag-szankciok-magyarorszag-europai-unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

25 éven át tartották fogva egy romos szobában a nőt, most fél, ha meglát egy embert

A nőt egy törmelékkel és szeméttel teli szobában tartották fogva, élelmet pedig egy ablakon keresztül …