2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kijev szerint Moszkva provokációra készül és álhíreket terjeszt

Hirdetés

Kijev szerint Moszkva provokációra készül és álhíreket terjeszt

Kijev határozottan visszautasította és újabb dezinformációnak nevezte szerdán azt az orosz állítást, amely szerint amerikai katonai magáncégek vegyi anyagokkal készülnének „valamilyen műveletek” végrehajtására a Donyec-medencében. 

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz katonai tárca kibővített kollégiumának keddi ülésén állította azt, hogy 120 amerikai zsoldoskatona vegyi fegyvereket szállított Ukrajna keleti részébe, ahol ezekkel provokációkat készülnek végrehajtani – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda. Oleh Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője a portálnak nyilatkozva kijelentette, hogy az ilyen álhírek terjesztésével Oroszország az általa a konfliktusövezetben előkészített újabb provokációkat próbálja fedezni.

Kategorikusan visszautasítjuk azokat az Ukrajnával kapcsolatos inszinuációkat, amelyek az orosz védelmi minisztérium kollégiumának ülésén hangzottak el. Az orosz védelmi miniszter kijelentései az állítólagos vegyszerekről, az amerikai katonai magáncégek kiképzőiről, a Donyec-medence lakott területeinek ágyúzásairól újabb példái a kiterjedt orosz dezinformációnak

 – fogalmazott a szóvivő. Kijev egyben felszólította az orosz vezetést, hogy hagyjon fel az ellenséges […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/22/ukrajna-oroszorszag-provokacio-alhir/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fél évszázad után kézbesítették egy litván lány leveleit

Fél évszázad után kézbesítették egy litván lány leveleit

Ötvenegy éves késéssel futott be egy 12 éves litván kislánynak írott levél lengyel levelezőtársától. Az eltűnt …