2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kijev azt állítja, hogy az ukrán erők elérték a Krím-félszigetet

Kijev azt állítja, hogy az ukrán erők elérték a Krím-félszigetet

Meglepő információ látott napvilágot a BBC hasábjain Ukrajnával kapcsolatban. A brit portál arról számolt be kijevi forrásokra hivatkozva, hogy ukrán csapatok az Oroszország által 2014-ben annektált Krím-félszigeten értek partot az ország függetlenségének 32. évfordulóján.

Az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint a „speciális hadművelet” áldozatok nélkül sikerült végrehajtani, ezzel szemben az „az ellenség veszteségeket szenvedett” a nyugat-krími Olenikvában, valamint Majakban vívott harc során.

„Az ukrán Krím-félszigeten is újra lobogott a nemzeti zászló” – tette hozzá a védelmi tárca. A titkosszolgálat egy erről szóló rövid videót is közzétett, miközben a háttérben lövések hallhatók.

Az ukrán Suspilne televíziós csatorna arról számolt be, hogy az összecsapásban repülőgépek, valamint a haditengerészet hajói vettek részt.

Bár az orosz Telegram csatorna szintén harcokról […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/24/haboru-orosz-ukran-konfliktus-krim-felsziget-fuggetlenseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

A közösségi médiában jelent meg egy eddig meg nem erősített fotó, amely állítólag a híd …