2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kifőzték az összeesküvők, Trump hogyan buktathatja meg Bident

Hirdetés

Kifőzték az összeesküvők, Trump hogyan buktathatja meg Bident

Donald Trump volt amerikai elnök Wayne Allyn Root szélsőjobboldaliként számon tartott politikai rádióműsorában rendkívül érdekesnek tartotta azt a felvetést, hogy ne várjon a következő, 2024-es elnökválasztásokig, hanem induljon a 2022-es kongresszusi választásokon, majd az amerikai szövetségi alsóházban választassa meg magát annak elnökévé. Ugyanis egyedül a kongresszusi képviselők kezdeményezhetik az Egyesült Államok elnökének felelősségre vonását, az úgynevezett impeachment eljárást. Közjogilag ez az egyedüli alkotmányos módja az Egyesült Államok elnökének elmozdítására – írja a Business Insider.

Donald Trump jól ismeri ezt az eljárást, hisz az Egyesült Államok 245 éves történelme alatt mindössze három impeachment indult. A legutóbbi éppen vele szemben, amit azért kezdeményeztek, mert az ukrán elnököt állítólag rá akarta venni, hogy vizsgálják ki a kihívójához, Joe Bidenhez köthető ukrajnai kétes ügyleteket. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/06/donald-trump-joe-biden-impeachment-wayne-allyn-root-kamala-harris-kongresszus/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Huszonöt áldozata van a kínai gázrobbanásnak

Huszonöt áldozata van a kínai gázrobbanásnak

Huszonötre nőtt a közép-kínai Hupej tartomány Sijen városában történt gázrobbanás halálos áldozatainak száma − adta hírül az …