2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiegyeztek a drogkartellekkel, új csúcson a kokaintermelés Kolumbiában

Kiegyeztek a drogkartellekkel, új csúcson a kokaintermelés Kolumbiában

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) szerint a várható kokalevél-termelés 24 százalékkal nőtt Kolumbiában 2021-óta. A kokalevél a kokain fő összetevője, a dél-amerikai ország régóta az illegális kábítószerelső számú előállítója. Az országban a széles körű szegénység miatt sokszor nincs is más választásuk a gazdáknak, mint a tiltott szer hozzávalójának kultiválása, hiszen más növény termesztéséből nem tudnának megélni.

A jelentésből az is kiderül, hogy a kokacserjékkel beültetett terület 13 százalékkal nőtt a tavalyelőtti adathoz képest. A legnagyobb növekedést Kolumbia határ menti területein regisztrálták. A kokaültetvények csaknem kétharmada azEcuadorral határos Nariño és Putumayo tartományokban, valamint a venezuelai határon fekvő Norte de Santanderben található. A Peruval és Ecuadorral közös határon fekvő Putumayo tartományban összesen 77 százalékkal nőtt a kokatermesztés egy év alatt.

Aggasztó, hogy minden évben növekszik a kokatermesztés az országban

– nyilatkozta az UNODC regionális kirendeltségének igazgatója, Candice Welsch a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/09/18/kolumbia-drog-kartell-kokain-termesztes-kabitoszer/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkolták egy technológiai cég fiatal vezérigazgatónőjét

Vérbe fagyva találták rá hétfőn egy baltimore-i lakásban a 27 éves Pava LaPere holttestére. Az …