2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kidobták Nigert az Afrikai Unióból

Kidobták Nigert az Afrikai Unióból

A múlt hónapban Nigerben végrehajtott erőszakos hatalomátvétel után a Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közössége (ECOWAS) egyhetes ultimátumot adott a juntának az eredeti állapot visszaállítására, ellenkező esetben katonai beavatkozással fenyegette meg. Az ECOWAS még augusztus elején tartott rendkívüli csúcstalálkozót, ahol elrendelték a gazdasági közösség készenléti erőinek a mozgósítását.

Abdourahamane Tiani tábornok 2023. július 23-án

Abdourahamane Tiani tábornok 2023. július 23-án

Fotó: Balima Boureima / Anadolu Agency / Getty Images Hungary

A hivatalos nyilatkozat szerint ezeket a csapatokat az egyre erőszakosabb nigeri katonai fellépés miatt szükséges készültségbe helyezni, miután az ECOWAS és olyan szövetségesei, mint az Egyesült Államok vagy az Európai Unió több kísérletet tett már a konfliktus diplomáciai rendezésére, mindhiába. Az ország jelenlegi vezetője egyik televíziós beszédében kijelentette, hogy sem a junta sem pedig Niger népe nem akar háborút és továbbra is nyitott az Unióval vagy az ECOWAS-szal való párbeszédre.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/27/niger-puccs-afrikai-unio-kizaras-menekultek-iszlamista/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

A közösségi médiában jelent meg egy eddig meg nem erősített fotó, amely állítólag a híd …