2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiderült, mikor változhat meg az ukrajnai háború kimenetele

Hirdetés

Kiderült, mikor változhat meg az ukrajnai háború kimenetele

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója, Olekszij Aresztovics szerint június közepe előtt nem várható ukrán ellentámadás, amikor Ukrajna remélhetőleg több fegyvert kap szövetségeseitől – írja a Reuters.

Aresztovics nem számít arra, hogy Oroszország ukrajnai offenzívája „jelentős eredményeket” fog felmutatni május 9-ig, amikor a második világháborúban a náci Németország felett aratott Győzelem napját ünnepli.

Az elnöki tanácsadó elmondta továbbá, hogy folytatódnak a harcok Mariupol kikötővárosban lévő Azovsztal acélgyárnál, ahol civilek és a város utolsó védői húzódtak meg, de részleteket nem közölt.

Kijev szerint június elején szerezhetnek fölényt

Ukrajna arra számít, hogy jelentős előnybe kerül Oroszországgal szemben május végére vagy június elejére a szövetségesek fegyverszállítása miatt.

Hirdetés

Olekszij Aresztovics 2022. április 4-én

Olekszij Aresztovics 2022. április 4-én

Fotó: Ukrainian Presidency / Anadolu Agency / Getty Images

Olekszij Aresztovics, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója szerint ez egy olyan időszak lesz, amikor az orosz csapatok elfáradnak, és nem tudnak előretörni. Az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója szerint ekkor lehet jelentős előnye az ukrán csapatoknak.

Az északi területekről már kivonultak az orosz […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/05/haboru-ukrajna-oroszorszag-tamadas-ellentamadas-volodimir-zelenszkij/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bevetik az oroszok Zadirát, a pusztító lézerfegyvert

Bevetik az oroszok Zadirát, a pusztító lézerfegyvert

Oroszország szerdán közölte, hogy új generációs lézerfegyvereket használ Ukrajnában drónok és egyéb harci eszközök elpusztítására. Vlagyimir …