2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiderült, mikor szavazhat a parlament Svédország és Finnország NATO-csatlakozásáról

Hirdetés

Kiderült, mikor szavazhat a parlament Svédország és Finnország NATO-csatlakozásáról

December 7-én, szerdán szavazhat a magyar parlament Svédország és Finnország NATO-csatlakozásáról – tudta meg a Szabad Európa. A lap információi szerint előtte egy nappal döntenek Brüsszelben az uniós pénzügyminiszterek a Magyarországnak járó forrásokról.

A NATO madridi parlamenti közgyűlésén a belga küldöttség vezetője felszólalásában azt mondta: „Magyar barátai úgy tájékoztatták, hogy december 7-én szavazhatnak a ratifikációról” – erről Harangozó Tamás MSZP-s képviselő számolt be a lapnak. A magyar delegáció tagja nem tudja nem azt gondolni, hogy az időzítés nem szándékos a Magyarországnak járó uniós források miatt, mivel a parlament idei ülésterve alapján a december 7-i időpont a lehető legutolsó, több ülés ugyanis nem lesz.

Ez állhat a kivárás hátterében

Vélhetően a svéd és finn tagságról való szavazás előtti nap dönthetnek Brüsszelben az uniós pénzügyminiszterek arról, hogy a Magyarországgal szemben zajló jogállami eljárás keretében felfüggesszék-e a nekünk járó uniós forrás egy részét. Mint ismert, a katonai szövetség tagállamai közül csak Törökország és Magyarország nem szavazta meg a csatlakozási szerződések jóváhagyását.

Hirdetés

Míg Ankara arra hivatkozik, hogy a skandináv országok <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/21/svedorszag-finnorszag-nato-csatlakozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elképesztő bejelentést tett Putyin

“Különös figyelmet fordítunk a közös közlekedési és logisztikai infrastruktúra fejlesztésére, valamint a kölcsönös kereskedelmet és …