2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiderült, miért nem lövik le az amerikaiak a kínai kémléggömböt – amiből már kettő is van

Hirdetés

Kiderült, miért nem lövik le az amerikaiak a kínai kémléggömböt – amiből már kettő is van

Nemrég került nyilvánosságra, hogy egy kínai gyártmányú, nagy méretű kémléggömböt észlelhettek Kanada és az Egyesült Államok felett, amely stratégiai fontosságú létesítmények felett készíthetett felvételeket. A Pentagon később megerősítette az értesülést, és azóta egy kisebb diplomáciai botrány kerekedett az ügyből.

Az emberek közül sokan azt is felvetették, hogy az amerikai légierőnek egyszerűen le kellett volna lőnie a léggömböt – de ez valójában nem olyan egyszerű dolog, mint gondolnánk. Az Insidernek egy volt amerikai pilóta Brynn Tannehill nyilatkozott arról, hogy miért nem lőtte le eddig az amerikai légierő az objektumot. 

Lelőni egy léggömböt?

Tannehill azt mondta: az elsődleges problémát az jelenti, hogy a léggömb lelövése halálos veszélynek tehetné ki az alatta tartózkodókat, egy elég nagy területen (nem mellékes, hogy – mint korábban megírtuk – egy három busznyi méretű objektumot kell elképzelni). Ezen kívül, mint a volt pilóta mondta, az is nehézséget jelent, hogy ezek a léggömbök több mint 30 kilométeres magasságban is operálhatnak, és a legtöbb amerikai légvédelmi rendszert nem arra tervezték, hogy ilyen magasságban semmisítsen meg célpontokat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/04/kinai-kemleggombok-lelolvese-legvedelem-egyesult-allamok-kanada-latin-amerika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megszökött egy tigris Georgiában a tornádó után, senki nem tudja hol lehet

A georgiai rendőrség és az állatkerti gondozók egy szökött tigrist keresnek, miután Georgia egyes részein …