2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiderült, ki lesz az észt miniszterelnök utódja

Hirdetés

Kiderült, ki lesz az észt miniszterelnök utódja

Az észt Reformpárt szombaton egyhangúlag döntött arról, hogy Kristen Michalt jelöli a balti ország új kormányfőjének. A 48 éves politikus közleményben köszönte meg pártja bizalmát, és azt ígérte, hogy méltósággal fogja viselni a felelősséget.

Kristen Michal hangsúlyozta, hogy politikája sarokköve az Oroszországgal határos Észtország biztonságának szavatolása lesz – számolt be az MTI.

A párt az elnökségi ülésén egyben a jelenlegi koalíciós megállapodás felülvizsgálatáról is döntött. Észtországban 2023 tavasza óta egy hárompárti szövetség kormányoz, amely a jobbközép-liberális Reformpártból, a balközép Szociáldemokrata Pártból és az Észtország 200 (Eesti 200) liberális pártból áll.

Hirdetés

Az uniós vezetők Kaja Kallas észt miniszterelnököt választották csütörtökön az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének. A 47 éves politikus 2021 óta töltötte be a balti állam miniszterelnöki tisztségét. Észt kormányzati közlés szerint a július 9–11-i washingtoni NATO-csúcson még Kaja Kallas képviseli […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/30/kaja-kallas-esztorszag-miniszterelnok-klimaugyi-miniszter-kristen-michal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tarjányi Péter: Nem a titkosszolgálat, hanem a piszkosul nagy szerencse mentette meg Donald Trumpot

„A merénylő feljutott a tetőre, onnan lövéseket tudott leadni, amelyek el is találták az Egyesült …