2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiderült, ki lehet Szlovénia új miniszterelnöke

Hirdetés

Kiderült, ki lehet Szlovénia új miniszterelnöke

Borut Pahor szlovén államfő hétfőn hivatalosan is Robert Golobot, a Szabadság Mozgalom (Gibanja Svoboda) elnökét jelölte kormányfőnek, miután három párt megállapodott az új balközép kormány létrehozásáról – közölte a szlovén közszolgálati televízió (RTV).

A parlament várhatóan szerdán szavaz Golob megválasztásáról.

Hirdetés

A Szabadság Mozgalomnak a Szociáldemokratákkal (SD) és a Baloldallal (Levica) együtt 53 képviselője van a 90 fős nemzetgyűlésben.

Pahor Golobbal tartott közös sajtótájékoztatón gratulált a miniszterelnök-jelöltnek, és egyben felajánlotta együttműködését az új kormánnyal. Hangsúlyozta: elnökségének csaknem tíz éve alatt Golob lesz az ötödik miniszterelnök, kormánya pedig a hatodik kabinet, akivel, illetve amellyel együtt fog dolgozni.

Örömének adott hangot, hogy a kormányváltás békésen zajlott. Úgy vélte: „Ez egyben a szlovén demokrácia érettségi vizsgája is”. Golob megköszönte Pahor konstruktív hozzáállását, valamint azt, hogy megértette, miért olyan fontos a határidők rövidítése és a kormány mielőbbi megalakítása.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/23/valasztas-szlovenia-robert-golob-kormanyfo-szavazas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 800 millióan éheznek világszerte

Több mint 800 millióan éheznek világszerte

Az éhezéstől szenvedők száma tavaly elérhette a 828 millió főt, ami 46 milliós emelkedést jelent 2020-hoz …