2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiderült, ki lehet az új montenegrói miniszterelnök

Hirdetés

Kiderült, ki lehet az új montenegrói miniszterelnök

A montenegrói kormány augusztus 19-én bukott meg bizalmi szavazáson, a 81 képviselő közül 50 támogatta a Dritan Abazovic által vezetett kabinet ellen beadott bizalmatlansági indítványt. Abazovic április óta vezette az országot, ám a bizalmi szavazást kezdeményező politikusok nehezményezték, hogy aláírt egy egyezményt a szerb ortodox egyházzal, amely sokak szerint túl nagy hatalmat ad az utóbbi kezébe más vallási felekezetekkel szemben.

A montenegrói alkotmány értelmében a bizalmi szavazást követően az államfőnek 30 napon belül új miniszterelnök-jelöltet kell megbíznia kormányalakítással. A határidő az MTI szerint hétfőn járt le, a montenegrói pártok még éjfél előtt átadták javaslatukat az államfői hivatalnak, ám Milo Djukanovic nem közölte döntését.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/20/montenegro-bizalmi-szavazas-dritan-abazovic/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy szakadékban találtak rá egy amerikai családanya meztelen holttestére

Ami biztos, hogy a meggyilkolt Debbie Collier a bérelt furgonjával Észak-Georgiába utazott a halála előtt. …