2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiderült, ki az a nő, akit a fél világ napokig nem tudott azonosítani

Hirdetés

Kiderült, ki az a nő, akit a fél világ napokig nem tudott azonosítani

Talán egyetlen helyi felhívás sem kapott akkora nemzetközi hírverést, mint az a pársoros, amelyiket egy horvátországi megyei rendőrség tett közzé egy hete.

Szeptember 12-én, vasárnap egy középkorú nőt találtak Krk szigeten, majd orvosi segítségben részesítették. A nő 60 év körüli, közepes testalkatú, 165 cm magas, szőke haja a válláig ér, a szeme kék. Felfedezése idején kapucnis, sötétkék csíkos pólót, fekete nadrágot, cipőt és rózsaszín vászonsapkát viselt.

A rendőrség a lakosság segítségét kérte az ismeretlen azonosításához. Nála ugyanis semmilyen okmányt nem találtak, ő maga pedig semmire sem emlékezett: sem a nevére, sem arra, hogyan került a sziklás partszakaszra.

Hirdetés

A nőre Krk sziget északkeleti részén egy halász figyelt fel csónakjából, de nem tudott partra szállni és a segítségére sietni, ezért a rendőröket riadóztatta. Ők találtak rá az asszonyra, aki reggel 8:30 körül szinte teljesen kihűlt és kiszáradt. Arcát ismeretlen eredetű sérülések borították.

„Nem derült ki, hogy azokat bűncselekmény elkövetése okozta” – tette közzé a hatóság közleményében.

Az ismeretlen asszonyt azonnal elsősegélyben részesítették, majd a közeli, már szárazföldön fekvő fiumei kórházba szállították.

Semmilyen azonosításra alkalmas iratot nem találtak nála, így azóta személyazonossággal nem rendelkező személyként vezetik a nyilvántartásban.

Kiderült, hogy a hölgy kifogástalanul beszél angolul. Így kommunikáltak vele, de mindhiába. Arra nem emlékezett, honnan és hogyan került a szirtekre.

„Állapota stabil, és a kezelés befejezése, illetve a kórházi távozása után az ellátást az illetékes szociális jóléti központ veszi át” – nyilatkozta a megyei rendőrkapitányság illetékese a Jutarnji listnek.

Előkerült a hátizsákja, a benne talált tárca azonban üres volt

A rendőrség szerteágazó nyomozása napokig nem vezetett eredményre.

Azon a hétvégén, amikor a rendőrség megtalálta a nőt, szikrázó napsütés volt. A főidény ugyan befejeződött, a szigeten azonban még sok volt a turista. Közülük azonban senki sem fordult a hatóságokhoz olyan bejelentéssel, hogy eltűnt hozzátartozója. Még azok után sem, hogy a rendőrség közzétette a nő fényképét.

Némi fordulatot hozott az ügyben, hogy megtalálták a nő hátizsákját.

De ezzel sem jutottak közelebb a talány megoldásához. A hátizsákban olyan apróságok voltak, amelyeket a turisták általában maguknál tartanak. Köztük például szúnyogirtó és egy pénztárca.

A tárca azonban üres volt. Sem pénzt, sem okmányokat nem találtak benne – jelentette a horvát RTL.

Fölöttébb szokatlan, hogy semmi sem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/23/szlovakiai-a-krk-szigeten-talalt-no/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szélsőjobboldaliak járják az afgán menekülteknek otthont nyújtó hoteleket

Szélsőjobboldaliak járják az afgán menekülteknek otthont nyújtó hoteleket

Azt nem lehet kijelenteni, hogy terrorizálnák a tálib hatalomátvétel után a belső-ázsiai országból kimenekített afgánokat, …