2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiderült, hol a legrasszistábbak Európában

Hirdetés

Kiderült, hol a legrasszistábbak Európában

Egy új uniós jelentés összehasonlította, hogy a régió országaiban hol milyen szinten van jelen a rasszizmus Európában. Állításuk szerint az iskoláktól a munkaerőpiacig, a lakhatásig és az egészségügyig a feketék „átható és könyörtelen” diszkriminációval szembesülnek – véli Michael O’Flaherty, az FRA igazgatója.  

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) azt állapította meg, hogy az afrikai származású emberek életük minden területén rutinszerűen szembesülnek faji megkülönböztetéssel, zaklatással és erőszakkal, bárhol is élnek – írta meg a Euronews

A legtöbb országban nő a rasszizmus mértéke

A szervezet megállapította, hogy az Európai Unióban a feketék majdnem fele tapasztalt diszkriminációt – ez emelkedés a legutóbbi, 2018-as jelentés óta. Ugyanakkor hozzátette, hogy a rasszizmus nagy része észrevétlen.

Körülbelül 6750 fekete embert kérdeztek meg 13 tagállamban, köztük Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Lengyelországban, Portugáliában, Spanyolországban és Svédországban. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/26/europa-rasszizmus-jelentes-unio-diszkriminacio-alapjog-michael-o-flaherty-feketek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …