2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kialakulóban a megegyezés, Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Hirdetés

Kialakulóban a megegyezés, Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen, a leköszönő Európai Bizottság elnöke várhatóan a posztján maradhat, az Európai Néppárt (EPP), az európai parlamenti választásokon legtöbb mandátumot szerzett pártcsoport jelöltje alkalmas az uniós politika folytatására – jelentette ki Mark Rutte ügyvezető holland miniszterelnök a tagállami vezetők informális munkavacsorája előtt Brüsszelben. 

Európa, a NATO és Ukrajna vonatkozásában semmi sem fog változni, ez egyértelmű

– fogalmazott nyilatkozatában a holland kormányfő.

Olaf Scholz német kancellár fontosnak nevezte, hogy gyorsan döntés szülessen, mert – mint kiemelte – „nehéz időket élünk”, és fontos tudni, mit tartogat a jövő Európa számára. Luís Montenegro portugál miniszterelnök azt mondta, amennyiben a tagállami vezetők António Costa volt portugál miniszterelnököt jelölik az Európai Tanács elnöki posztjára, a lisszaboni kormány kész támogatni a javaslatot.

Hirdetés

Nem pusztán nemzeti büszkeségből támogatjuk őt, hanem azért, mert azt akarjuk, hogy valaki olyan vezesse az Európai Tanácsot, aki a béke, a gazdasági versenyképesség és az erős belső piac Európáját képviseli, amely nem feledkezik meg a jogállamiságról és az alapvető jogokról

fogalmazott. Montenegro végezetül azt mondta, a „globális instabilitás” pillanatában az EU-nak el kell kerülnie a patthelyzetet az uniós intézmények vezetői kiválasztásának kérdésében. Mette Frederiksen dán miniszterelnök megerősítette: António Costa volt portugál miniszterelnök jó jelölt lenne az Európai Tanács vezetésére.

Simon Harris ír miniszterelnök úgy vélte:

„valószínűleg kialakulóban van a konszenzus” arról, hogy Ursula von der Leyen marad az Európai Bizottság elnöke.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/17/ursula-von-der-leyen-mark-rutte-europa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie egy újságírónak, aki Giorgia Melonin gúnyolódott

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott …