2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiakadtak a lengyelek a magyar kormány legújabb terve miatt

Hirdetés

Kiakadtak a lengyelek a magyar kormány legújabb terve miatt

Emlékezetes, hogy Magyarország legutóbb szeptemberben próbálta elérni, hogy Aliszer Uszmanov, Pjotr Aven és Viktor Rasnyikov lekerüljön a vízumtilalmi és vagyonbefagyasztási listáról, de politikai nyomásra végül meghátrált – azzal a feltétellel, hogy az ügy idén márciusban ismét napirendre kerül.

Sajtóértesülések szerint nemrég azonban már az vetődött fel, hogy összesen 9 orosz oligarchát szeretnének eltávolíttatni a listáról. Minderre pedig az ad lehetőséget a kormánynak, hogy a szankciós intézkedések meghosszabbításához az összes uniós ország, így Magyarország beleegyezésére is szükség lesz. 

Az illetékes kormányszerveknél azóta többen is érdeklődtek az iránt, hogy valóban el akarnak-e távolíttatni orosz oligarchákat a listáról. E kérdésekre vagy nem válaszoltak, vagy azt válaszolták, hogy az ügyet hivatalosan nem kommentálhatják, mivel a szankciók előkészítése nem nyilvánosan zajló folyamat. A brüsszeli Politico viszont nemrég úgy értesült, hogy a kormány terve nagyon is valós.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/19/haboru-oroszorszag-ukrajna-szankciok-oligarchak-magyar-kormany-terve-lengyelorszag-tiltakozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Li Dzsong Szup elmondta: a felek megegyeztek abban, hogy szorosabbra fűzik a hírszerzési együttműködést, különös …