2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kezd összeállni, hogy milyen lesz az uniós vakcinaigazolvány

Hirdetés

Kezd összeállni, hogy milyen lesz az uniós vakcinaigazolvány

A digitális oltási igazolvány az uniós vezetők szándéka szerint megkönnyíti a biztonságos és szabad mozgást az Európai Unión belül a koronavírus-világjárvány idején. Az igazolvány azt fogja bizonyítani, hogy az adott személyt beoltották a Covid–19 ellen, negatív teszteredményt kapott, vagy felgyógyult a koronavírus-betegségből.

A tervek szerint az igazolvány a beoltottak esetén tartalmazza, hogy a tulajdonosát mikor oltották be, és milyen típusú vakcinával. Valamint azt is, hogy amennyiben nem oltották be, akkor mikor volt utoljára koronavírustesztje, mi lett az eredménye, és volt-e beteg.

A digitális oltási igazolvány valamennyi uniós tagállamban használható lesz, ezenkívül Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban is tervezik a bevezetését. 

Hirdetés

Az igazolvány ingyenes lesz. Az infrastruktúra nemzeti szintű kiépítésének költségeit azonban a tagállamoknak kell viselniük. A bizottság szükség esetén finanszírozást biztosít a tagállamok számára a szükséges infrastruktúra létrehozásához.

Az igazolványokat digitális formátumban állítják ki, hogy azokat okostelefonon vagy papíron is be lehessen mutatni, az igazolvány birtokosának preferenciájától függően. Az igazolványok interoperábilis, géppel olvasható QR-kódot fognak tartalmazni, amely tartalmazza a szükséges kulcsfontosságú adatokat, valamint egy digitális aláírást. A QR-kódot az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/02/keszul-az-unios-vakcinaigazolvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Véget ért a román kormányválság

Véget ért a román kormányválság

Florin Citu marad a miniszterelnök Romániában, a kormányt alkotó jobbközép politikai alakulatok pedig a koalíciós …