2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kevesebb erőszakos bűncselekmény volt tavaly az Egyesült Államokban, de a lopás még mindig nagy sláger

Hirdetés

Kevesebb erőszakos bűncselekmény volt tavaly az Egyesült Államokban, de a lopás még mindig nagy sláger

Az FBI kedden tette közzé statisztikai adatait, amelyek szerint a gyilkosságok száma 13 százalékkal csökkent 2023 utolsó három hónapjában az előző év azonos időszakához képest. Az erőszakos bűncselekmények összességében 6 százalékkal csökkentek – idézi az FBI adatait az ABC News.

A vagyon elleni bűncselekmények (például a lopás) 3 százalékkal csökkentek országosan, de ezek egyes régiókban – északkeleten és az egymillió fő feletti nagyvárosokban – körülbelül ugyanilyen arányban nőttek 2022-höz képest. A negyedéves jelentés adatait az ország bűnüldöző szerveinek körülbelül négyötöde gyűjtötte és küldte el az FBI-nak. A 2023-ra vonatkozó végleges, részletes adatokat várhatóan ősszel teszik közzé.

Az FBI jelentése összhangban volt a Büntetőjogi Tanács megállapításaival, amely szerint a 32 várost vizsgáló felmérésben az előző évhez képest átlagosan 10 százalékkal csökkentek az emberölések.

Hirdetés

Ugyanakkor az erőszakos bűncselekmények száma sok városban még mindig magasabb, mint a koronavírus-járvány előtt.

A gyilkosságok száma 2020-ban, a világjárvány kitörésének évében 29 százalékkal nőtt, ami a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/21/fbi-buncselekmeny-statisztika-egyesult-allamok-lopas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és …