2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kétezer mobil szükségszállást kap Törökország

Hirdetés

Kétezer mobil szükségszállást kap Törökország

A négyágyas, minden szükséges eszközzel felszerelt, fűthető sátrak egy-egy földrengéskárosult család ideiglenes elszállásolására alkalmasak.Románia az ukrajnai menekülthullám miatt tavaly szerzett be az európai polgári védelemi mechanizmus Romanian Shelter Capacity (RO-Shelt) programja keretében 3500 – katasztrófák esetén napok alatt beüzemelhető – sátrat és 500 lakókonténert: ezek egy részét küldték most Törökországba. A segélyszállítmány beszerzését és Törökországba juttatását az Európai Bizottság finanszírozta – szögezte le az első vonat szombat esti indításakor Raed Arafat román katasztrófavédelmi államtitkár.
Hozzátette: a szükséges engedélyek beszerzése függvényében legkésőbb kedden indítják útnak azt a négyszáz szíriai földrengéskárosult ideiglenes elhelyezésére alkalmas – száz sátorból álló – humanitárius segélyt, amelyről a bukaresti kormány döntött csütörtöki ülésén. A repülőgépekkel szállítandó segély egy részét a damaszkuszi kormányerők által felügyelt térségbe, másik részét pedig a lázadók által ellenőrzött területre küldik, az ENSZ közreműködésével.
Közben a román katasztrófavédelem beszámolója szerint a Törökországba küldött második RO-USAR különítmény újabb túlélő kimentésében nyújtott segítséget a helyi hatóságoknak: egy összedőlt hatemeletes épület romjai közül, az egykori lépcsőház egy betongerendája alól sikerült élve kiszabadítaniuk egy középkorú férfit 150 órával a hétfői pusztító földrengés után.

Címlapi képünk illusztráció!

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230212-szugsegszallasokat-kap-a-foldrenges-sulytotta-torokorszag.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megbukott az orosz határozattervezet az Északi Áramlatnál történt robbanás kivizsgálásáról

Megbukott az orosz határozattervezet az Északi Áramlatnál történt robbanás kivizsgálásáról

Az előterjesztést egyedül Oroszország, Kína és Brazília támogatta, míg a testület 12 másik tagja tartózkodott. …