2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Két szegénységben élő nő halála új megvilágításba helyezheti az eutanázia-törvényeket

Hirdetés

Két szegénységben élő nő halála új megvilágításba helyezheti az eutanázia-törvényeket

Miután sikertelenül könyörgött egy megfizethető lakhatásért, hogy krónikus egészségi állapotát enyhítse a jobb körülményekkel, a kanadai nő februárban kérte, hogy vessenek véget az életének az ország eutanáziára vonatkozó törvényeinek megfelelően, tehát törvényi támogatással ölte meg magát pusztán azért, mert nem rendelkezett kellő anyagi forrással, hogy javítson a helyzetén.

Egy másik nő, aki ugyanebben az állapotban szenved és szintén rokkantsági támogatásból él, majdnem elérte a végső jóváhagyást, hogy véget vessen életének.

A két nagy visszhangot kiváltó eset hitetlenkedést és felháborodást váltott ki, és rávilágított a kanadai törvényekre, melyek biztosítják a halálhoz való jogot. A kritikusok szerint a törvényeket a szegények és gyengék megbüntetésére használják fel. Április végén a Spectator című lap „Miért eutanáziázza Kanada a szegényeket?” címmel közölt egy cikket. 

Orvosok és jogi szakértők viszont arra figyelmeztetnek, hogy az esetek túlzottan leegyszerűsített médiabeszámolói nem érzékeltetik a rendszer valóságát – ezért arra figyelmeztetnek, hogy a néhány „szélsőséges” eset szenzációhajhász feldolgozása figyelmen kívül hagyja az ország egészségügyi rendszerének nagyobb válságát.

Hirdetés

Februárban egy 51 éves, Sophia néven ismert ontariói nőnek engedélyezték az orvosilag támogatott halált, miután krónikus állapota elviselhetetlenné vált, és csekély rokkantsági járandósága miatt alig tudta eltartani magát.

A kormány feláldozható szemétnek, panaszkodónak, haszontalannak és nyűgnek tekint engem

– mondta a nő, aki két éven át könyörgött barátaival együtt sikertelenül jobb életkörülményekért.

Rossz életkörülményei miatt akart meghalni

Egy második eset is előkerült, amely hasonlóságot mutat az előzővel. Denise néven ismerték a nőt, aki szintén kérvényezte, hogy véget vethessen az életének, miután nem talált megfelelő lakhatást, és rokkantsági járadékból kellett megélnie.

Mindkettőjüknél többszörös kémiai érzékenységet (MCR) diagnosztizáltak, egy olyan állapotot, amelyben a gyakori vegyi anyagok, például a cigarettafüstben és a mosószerekben találhatóak, hányingert, vakító fejfájást és szélsőséges esetben anafilaxiás sokkot válthatnak ki. Mindketten azzal érveltek, hogy vannak olyan lakások, ahol a légáramlás jobban szabályozott, melyek enyhítenék a bénító tüneteiket. Mivel nem tudtak dolgozni,

mindketten havi 1169 dollárt (421 ezer 580 forintot) kaptak, ami jóval a szegénységi küszöb alá esik Kanada legnépesebb és legdrágább tartományában.

Az aktivisták számára az esetek azt jelképezik, hogy Kanada nem gondoskodik a legkiszolgáltatottabb polgárairól – és kérdéseket vetettek fel az asszisztált öngyilkosságra vonatkozó törvények alkalmazásával kapcsolatban.

Szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy az eseteket a halálhoz nyújtott orvosi segítséget ellenző csoportok is felhasználják arra, hogy visszavonják a jogszabályokat – ahelyett, hogy azt vizsgálnák, hogyan tudnák a kormányok javítani a rászorulók […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/11/kanada-torveny-jog-eutanazia-szegenyseg-betegseg-ongyilkossag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolc évre ítélték a szlovák különleges ügyészség volt vezetőjét

A legfelsőbb bíróság ezzel megerősítette a Pozsony melletti Bazin (Pezinok) különbíróságának tavaly szeptemberi elmarasztaló ítéletét …