2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Két hétre bezárták a kambodzsai iskolákat Szijjártó Péter miatt

Hirdetés

Két hétre bezárták a kambodzsai iskolákat Szijjártó Péter miatt

A Bangkok Post szerint azután rendelték el Phnom Penh és a környező Kandal tartomány iskoláinak kéthetes bezárását, hogy a Kambodzsát felkereső Szijjártó Péter koronavírus-tesztje pozitív lett. A döntést a helyi oktatási tárca vezetője azzal indokolta, hogy nem tudtak megbízható információkat szerezni a szülőktől arról, kik azok a gyerekek, akik kapcsolatba kerültek a magyar külgazdasági és külügyminiszterrel.

kambodzsa

Fotó: Khmer Times

Szijjártó Péter minapi látogatása után több mint 1600 embert teszteltek, az eredmények szerint négyen is megfertőződtek azok közül, akik kapcsolatba kerültek a tárcavezetővel. 

Hirdetés

Ez az alaposság már csak azért is figyelemre méltó, mert a hazai laborkapacitások szűkössége miatt Magyarországon aligha lenne elképzelhető, hogy egyetlen fertőzés után ennyi embert vizsgáljanak meg. 

A kambodzsai miniszterelnök ugyanakkor ragaszkodott ahhoz, hogy országa ne jusson ugyanarra a sorsra, mint a felkeresett iskolák. Hun Sen, akinek a tesztje negatív lett ugyan, de […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/13/kambodzsa_iskolabezaras_szijjarto_koronavirus_negy_fertozott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az etióp hadsereg befejezte a lázadók elleni offenzíváját

Az etióp hadsereg befejezte a lázadók elleni offenzíváját

Véget ért a lázadók elleni katonai művelet, miután az etióp hadsereg elfoglalta Tigré tartomány székhelyét, Mekelét …